« vissza

Sikeres keresések » Borda József

Képek
Név: Borda József
Leírás

2007. novemberében tettük közzé "Bordó" József nevét az Ukrán Nagykövetségtől kapott halotti lista alapján "Hozzátartozókat keresünk" rovatunkban a következő megjegyzéssel:

"Neve az Ukrán Nagykövetségtől kapott Luganszk megyei listán szerepel.Eredeti sírhelyéről exhumálták, a 2008 márciusában felavatandó brjankai katonatemetőben nyugszik. 1944. dec. 2-án esett fogságba (Nottorno?)"



2013. január 3-án kaptuk az alábbi levelet:

Tisztelt Keresőszolgálat,

 Először is azzal kezdeném, hogy nagyon tetszik a honlapjuk. Jól szerkesztett és nagyon hasznos információkhoz lehet jutni általa.

 Ami miatt írok Önöknek az az, hogy a „Hozzátartozókat keresünk” részben megtaláltam apai nagypapám testvérét, akit egyébként már 1992-ben, a Magyar Vöröskereszt Keresőszolgálata segítségével is kerestetett a család. Akkor még a nagypapám, Borda János kereste a testvérét, most pedig én, az ő unokája „futottam neki” még egyszer.


Akiről szó van:

http://www.haboruskeresoszolgalat.hu/?id=4&g=3575&o=&s1=bordo&s2=1907

 

Néhány adata azonban javításra, pontosításra szorul, ezek az alábbiak:

· Az igazi neve Borda József, nem pedig Bordó József

· Valóban Csőszön született és az évszám, 1907. is stimmel. A pontos dátum 1907.03.10.

· Utolsó lakhelyként  - gondolom –a levéltári papírokon Obo van feltűntetve, ami alapján az Önök feltételezése zárójelben (Aba, Fejér megye) helyes. Józsi bácsi valóban Abán lakott, a családunk egy része ma is ott él.

· Édesanyját Kövér Juliánnának hívják.

A hadifogoly.hu c. adatbázisból az is kiderül, hogy Borda József

 
Felrakás dátuma 2014-01-04 10:01:05