« vissza

Sikeres keresések » Bárdfalvy Ferenc

Képek
Név: Bárdfalvy Ferenc
Leírás
Bárdfalvy Ferenc nevét Hozzátartozókat keresünk c. rovatunkban közöltük, mint az egykori oránki tábor lakójáét.  Unokája az alábi levelet küldte:

"Tisztelt Uraim!
 
Nagyapám, Bárdfalvy Ferenc után keresgélve találtam a honlapjukra, ahol a "hozzátartozókat keresünk" oldalon meg is találtam Nagyapa nevét. Bár a honlapon említett születési dátum téves (Nagyapa nem 1894-ben, hanem 1897-ben született), mégis biztos, hogy ő szerepel az adatbázisukban - tanító volt, gyerekkorunkban az Oránki hadifogolytáborról beszélt nekünk, és az utolsó ismert lakcíme is egyezik.
 
Nagyapám az orosz hadifogság után Baján élt, 1982 áprilisában hunyt el, hamvai a bajai új köztemetőben nyugszanak.
Négy gyermeküket nevelték fel Nagymamával - legfiatalabb gyermekük az édesanyám, 75 éves. Nagymama 1981-ben hunyt el, a gyerekek közül édesanyám és legidősebb testvére (86 éves) élnek. Nagyszüleim a háború után is az adatbázisban is megtalálható bajai címen laktak, annyi változással, hogy az utca neve idő közben Szabadság útra változott...
Nagyapa a háborúból hallás- és hangszálsérülésekkel tért haza, így tanítóként sajnos nem dolgozhatott. Nagymama mellett a bajai 2. sz. postahivatalban dolgozott nyugdíjazásáig, hivatali kisegítőként.
 
Engedjék meg, hogy munkájuk iránti őszinte elismerésemet és nagyra becsülésemet kifejezzem, és a továbbiakhoz sok sikert és jó egészséget kívánjak.
 
Üdvözlettel:

Nagy Emese (2013. aug.26.
Felrakás dátuma 2013-08-26 06:08:04