« vissza

Sikeres keresések » Nahóczky Károly

Képek
Név: Nahóczky Károly
Leírás Szilárd Ferenc adta át a Névjegyzéket az Ufalej-i hadifogoly táborba 1945. jan. hó 1-én beérkezett magyar hdf. tisztekről (180. sz. fogolytábor)




Tisztelt Keresők!


Az önök által keresett Nahóczky Károly, aki az Ufalejben lévő 180. számú hadifogoly táborban volt és húnyt el 1945. Február 11-én,  testvére vagyok. Sajnos személyesen nem ismertem a bátyámat, mert évekkel később születtem halála után. Édesapánk, Nahóczky Károly első szülött
fia volt, s 1919. December 28-án született Sajószentpéteren. Édesanyja neve Beláncsik Margit.
Gyermekkori fényképem van csak róla, de szívesen küldök egy másolatot, ha Önöknek szükségük van rá. Nagyszüleink Sajószentpéteren malom tulajdonosok voltak, s érdekességként megemlítem, hogy az első villany malmot ők üzemeltették Magyarországon az 1900-as években.
A malmok helyén az államosítás után egy üveggyár épült, amely már nem üzemel. Éppen ezen a nyáron Sajószentpéteren voltam rokoni látogatáson, s fiamat, aki szintén Károly  édesapánk után elvittem a volt családi birtok megtekintésére. Nagy élmény volt, hiszen Ő már Amerikában született, s az idén Szegeden júniusban kapta meg az orvos doktori diplomáját. Önök szinte ugyanakkor járhattak a koszorúzási túrán, melyet szívből köszönök, talán az én testvérem sírjánál is gyújtottak gyertyát. Kérem, ha bármilyen információ, esetleg fénykép lenne Károlyról, közöljék velem, mert családfánkat, címerünket is meg festettem fiaimnak, mert igazán csak az hal meg, akit elfelejtenek. Munkájukhoz sok sikert kívánok .

Maradok tisztelettel, Dr. Sándorné Nahóczky Beatrix

2012. Szeptember 2.
Felrakás dátuma 2012-09-04 03:09:50