« vissza

Sikeres keresések » Román István

Képek
Név: Román István
Leírás  Kováts Andor: Oroszországi tiszti hadifogoly címtár c. könyvében szerepel Román István tartalékos zászlós neve, ezért tettük közzé   Hozzátartozókat keresünk rovatunkban. Legnagyobb örömünkre maga a 92. évében járó Román István jelentkezett levélben, amelyet az alábbiakban közre adunk, jó egészséget kívánva a Román István tartalékos hadnagy úrnak.


Tisztelt Keresőszolgálat önkéntes tagjai!

Véletlenül akadtam rá honlapjukra és nagyon örültem, hogy a háború után 66 évvel még működtetnek egy ilyen fontos honlapot.  A "Hozzátartozókat keresünk" oldalon nagyon sok olya n tiszt nevét találtam, akivel együtt voltam hadifogságban és 1947. október elején a máramarosszigeti táborból hazatértünk.Kíváncsiságból megkerestem a nevem: a 173-ik oldalon megtaláltam: Román István zls. Ezután még számtalan tiszttársam nevét megtaláltam, akik velem együtt jöttek haza.
   Egyike vagyok azon keveseknek, akik 1943. január 12-én Urivnál  - mint a 4/III. zászlóalj segédtisztje sebesülten fogságba estem. Hazatértem után 2003-ban a Hajja könyvkiadó megjelentette a naplómat: A vörös kolostor címmel. Ebben a kötetben nagyon sok olyan tiszttársam karikatúrái találhatók, akiket még kint rajzoltam és a keresőszolgálatban is szerepelnek: Például: Füleki József zls 58. old.  Gulácsi Dénes zls 70. oldal   Pataki Béla fhdgy 159. oldal és még 26 karikatúra.
                                                       További munkájukhoz jó egészséget kívánok:
                                                           a  92 éves    Román István t. hadnagy
Felrakás dátuma 2011-07-31 07:07:03