« vissza

Sikeres keresések » Imhof János

Képek
Név: Imhof János
Leírás "1944.12.30-án Hőgyészről került az 1210.sz. különleges munkászászlóaljba.(Kranodon, 1. bánya).  Itt halt meg, s nagy valószínűséggel itt is temették el.
Neve Hőgyész hősi emlékművén szerepel.A fogságára vonatkozó információt a budapesti ukrán követségtől kapott lista alapján publikáltuk."
 
A fenti közlés Hozzátartozókat keresünk rovatunkban jelent meg.
2006. június 6-án kaptuk a következő levelet Komlóról:

"Imhof László vagyok és az eltűntek között megtaláltam néhai nagyapámat, Imhof János, hőgyészi lakost, akit a háború vége felé elhurcoltak orosz fogságba, munkatáborba, és innen már nem tért haza. Néhai nagymamám sokáig várta haz, de mivel semminemű hírt nem kapott felőle, valamikor az ötvenes években eltűntnek nyilváníttatta. Ezidáig nem volt tudomásunk a sorsáról.
Az én édesapám, néhai Imhof Ádám már nem él, de született Hőgyészen, Imhof János és Martin Anna első gyermekeként 1927 április 18-án. Volt egy öccse, aki szintén nem él, de Őt is Imhof Jánosnak hívták. Két gyermeküktől három unoka született.
Az Ádámtól én, mint első gyermek, és egy Károly nevü öcsém. A János nagybátyámnak egy szintén János nevű fia született.
Komlón élek.
Szeretném megtudni, hogy a nagyapámról esetleg van-e valamilyen közelebbi adat, vagy pontosabb helyszín, illetve a halálának a helyszínét hol találhatom meg a térképen.
Bármilyen információt szívesen vennék vele kapcsolatosan.
Köszönettel
Imhof László
7300 Komló, Hegyhát u. 2."

Imhof János szerepel a HIM-Iqsys internetes adatbázisában is Imgof néven. Itt közlik halálának idejét is: 1947.május 9.


A kért tájékoztatást megadtuk.

Felrakás dátuma 2009-06-10 08:06:11