« vissza

Sikeres keresések » Néder Margit

Képek
Név: Néder Margit
Leírás
"1945. január 2-án Kismarosról "Malenkij robot"-ra került nővérem (+ Néder Margit) ki született Kismaros, 1924.05.11-én. Szovjetunió, Stalino (Ukrajna) városába került több falunkbélivel ahol bányamunkát végeztek.Társai és a falunkba visszatértek elmondása alapján 1947.08.01-én meghalt a munkatáborban. A helység neve jelenleg Donyeck.
Szeretném tudni már nagyon régóta, hogy húgom s az ott elhunyt többi társának földi maradványai emlékhelynek minősülnek-e? vagy csak elkaparták esetleges tömegsírba, (rabtemető?)
Nagyon várom és remélem tudnak valami biztos támpontot mondani, hogy végre ennyi év után biztos helyen tudhassam drága húgom sírhelyét.
Tudom rengeteg munkájuk van,omega replica így türelemmel és köszönettel várom válaszukat: Néder Teréz" (Laufer Tamás unoka /laufer@lauferdesign.hu/ közvetítésével).

A fenti levél nyomán indítottuk el a kutatást és egy orosz adatbázisban megtaláltuk a "Neder Margaritára" vonatkozó bejegyzést, amely megerősítette sorstársainak információját: 1947.augusztus 1-jén hunyt el Néder Margit az 1047-es sztalinói munkatáborban s e láger temetőjének 3. parcellájában a 11.sz. sírhelyre temették el.
A hozzátartozókat értesítettük.
 
Felrakás dátuma 2009-01-12 10:01:27