« vissza

Sikeres keresések » Raczky Ferenc

Képek
Név: Raczky Ferenc
Leírás
Raczky ferenc zászlós neve az uszmányi 95-ös hadifogoly táborban őrzött tisztek névsorában, az 1948-ban emigrációban kiadott, Kováts Andor által összeállított Oroszországi tiszti hadifogoly címtár c. kiadványban szerepel.
2008. március 25-én jelentkezett unokája, Gesztesi Albert azzal a jó hírrel, hogy Raczky Ferenc hál'Istennek ma is él és korának megfelelő jó egészségnek örvend:

"Az interneten böngészve találtam Önökre, és örömmel láttam, hogy az én nagypapám is szerepel az adatbázisukban, igaz, azokon az oldalakon, ahol hozzátartozókat keresnek.
Örömmel jelentem, hogy nagypapám, Raczky Ferenc él és korának megfelelő jó egészségnek örvend. A bázisukban leírt adatok mind ráillenek: születési év: 1921, zászlósként teljesített szolgálatot, és a háború idején Budapesten lakott az Aggteleki utcában. Innen hurcolták orosz hadifogságba.
Mivel gyakran látott el felderítő feladatokat, ezért többször is előfordult, hogy több napra eltűnt úgy, hogy senki sem tudott róla. Egyszer a családja is kapott hivatalos levelet az eltűnéséről, sőt, egyszer évekkel a háború után vele személyesen is közölték a szomorú hírt, hogy elesett. :-)
Jelenlegi címe:
Raczky Ferenc
Budapest 1145 Ond vezér út 25.

Gesztesi Albert"

Felrakás dátuma 2008-03-25 10:03:18