« vissza

Sikeres keresések » Skornyik Mihály

Képek
Név: Skornyik Mihály
Leírás

"Tisztelt Keresőszolgálat!

Édesanyám keresi a háborúban elveszett Édesapjának sírhelyét. A rendelkezésünkre álló dokumentumokról csatolom a fényképeket. A Halotti Anyakönyvi Kivonatban hibásan szerepel a neve, aminek kijavításáról később értesítő levelet kaptunk a Bácsborsód és Katymár Községi Önkormányzatok Körjegyzőségének Bácsborsódi Hivatalának Anyakönyvvezetőjétől, de ezt nem mellékeltem feleslegesen. A Honvédelmi Miniszter által megküldött irat a helyes.  Tisztelettel kérjük Önöket, hogy SKORNYIK MIHÁLY sírhelyének felkutatásában segíteni szíveskedjenek!"

Ezt a levelet Bakos Ferenctől Kaposvárról kaptuk, Pécsett élő édesanyja, sz. Skornyik Margit nevében.

Hál'Istennek tudtunk segíteni a családnak: a HM veszteségnyilvántartása szerint Skornyik Mihály tartalékos honvéd (Kornyik néven nyilvántartva), a 2.felderítő zászlóalj katonája 1944. július 30-án ellenséges géppisztolylövés következtében Dolinánál elesett. A településtől 12 km-re lévő Hoszów-ban - ma Goshiv temették el. (Sírjáról közelebbit nem tudiunk.)

A családot értesítettük.


Elérhetőségeink: Bakos Ferencné / szül.:Skornyik Margit / 7632 Pécs II.ker. Viktória u 7. Tel: 72/446-208 30/597-6641 ,vagy ezen az e-mail-en engem bármikor el lehet érni.

 

 
Felrakás dátuma 2008-03-11 11:03:43