« vissza

Sikeres keresések » Szkurák József

Képek
Név: Szkurák József
Leírás

"A Háborús keresőszolgálat honlapjukon a hozzátartozók keresése listában találtam rá Szkurák József (szül. 1919. Dunaújfalu, utolsó lakhelye Dunaújfalu,halál oka: sérülés, halál helye: Esztergom belvárosi meghalt 1945. jan. 4-én). Az elhúny Szkurák József az én bátyám sógorának, Szkurák Lajosnak a bátyja, aki jelenleg is Dunaújfalun él, mint már csak egyedüli kortársi közvetlen hozzátartozója az elesett honvédnek. Kiegészítendő nyilvántartásukat közlöm, hogy az elhunyt szüleinek neve: Szkurák Lajos és Pomsár Etel, aki a dunaújfalui temetőben leltek végső nyugalomra.

Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a nevezett honvéd nyughelye azonosíthatóan megtalálható-e, s ha igen, hol, melyik temetőben? Szeretném bátyám idős sógorát megajándékozni azzal a kegyelmi érzéssel, hogy ennyi év után meglátogathassa bátyja végső foldi nyughelyét, mielőtt még az örökkévalóságban találkozhatnának.

Takács Tihamér, Győr"

Szkurák József az esztergomi belvárosi temetőben van eltemetve. V.Szendrő Péter esztergomi helytörténész jóvoltából hősi halottak egész listája áll rendelkezésünkre. A nevek a Hozzátartozókat keresünk rovatban olvashatók.

 
Felrakás dátuma 2007-12-08 06:12:39